Vraag een adviseur: ik heb een 'goed begrip' van investeringsstrategieën. Dus waarom zou ik 1% betalen aan een financieel adviseur?

08 Dec 2022

Vraag een adviseur: ik heb een 'goed begrip' van investeringsstrategieën. Dus waarom zou ik 1% betalen aan een financieel adviseur?

Susannah Snider, CFP

Is het de moeite waard om een ​​financieel adviseur te betalen om pensioenfondsen te beheren als u vertrouwen heeft in uw eigen financiële investeringsstrategieën? Ik heb het gevoel dat ik een goed begrip heb van langetermijnbeleggingsstrategieën. En als zodanig heb ik het gevoel dat de ongeveer 1% van het beheerde vermogen dat ik zou betalen voor extern advies, de winst die ik zou kunnen zien, overstijgt. Het is waar dat het belangrijk is om externe meningen te krijgen om best practices te vergelijken met beleggingen, maar de beroemde investeringsweddenschap van Warren Buffett – waarin hij een low-fee indexfonds het opnam tegen een actief beheerde portefeuille van hedgefondsen – doet me wantrouwend vertrouwen in welke professional dan ook. investeerder.

-Mike

Je hebt volkomen gelijk dat je deze vraag stelt. Als u zich op uw gemak voelt om alleen te beleggen, wat heeft het dan voor zin om samen te werken met een financieel adviseur wiens vergoeding van 1% van het beheerde vermogen uw beleggingsrendement zou kunnen verminderen?

Ik heb contact opgenomen met een netwerk van adviseurs voor hun mening over deze vraag. Ze benadrukten al snel dat de diensten die een financieel adviseur kan bieden, de kosten kunnen rechtvaardigen. Maar velen van hen suggereerden ook dat klanten overwegen of 1% voor eenvoudig vermogensbeheer de vergoeding waard is.

"Het beheren van beleggingen is (of zou moeten zijn) slechts een klein onderdeel van wat financiële adviseurs voor hun klanten doen", zegt George Gagliardi, financieel adviseur bij Coromandel Wealth Management. "Als uw adviseur alleen uw vermogen beheert en 1% in rekening brengt, zoek dan een andere adviseur. U betaalt te veel."

Hier leest u hoe u kunt bepalen of het voor u zinvol is om met een financieel adviseur samen te werken.

(Opmerking: de adviseurs die in dit artikel worden genoemd, spreken alleen voor zichzelf. Uw eigen ervaring kan variëren, en niet iedereen zal het werken met een adviseur de moeite waard vinden, afhankelijk van hun situatie.)

U hebt gelijk als u 1% vraagt ​​voor Just Investment Management

Vraag een adviseur: ik heb een 'goed begrip' van investeringsstrategieën. Waarom zou ik 1% betalen aan een financieel adviseur?

De adviseurs die we spraken waren het er over het algemeen over eens dat het geen zin heeft om 1% te betalen als u alleen basisdiensten voor vermogensbeheer krijgt.

"Het inhuren van een financieel adviseur om alleen een gediversifieerde geïndexeerde portefeuille te beheren als u een doorgewinterde belegger bent - zonder aanvullende diensten zoals financiële planning en belasting - is hoogstwaarschijnlijk de vergoeding niet waard", zegt Brian Schmehil, gecertificeerd financieel planner en algemeen directeur vermogensbeheer bij The Mather Group.

Verhaal gaat verder

Hij voegt eraan toe, dat is "tenzij de adviseur gebruikmaakt van het oogsten van belastingverliezen, directe indexering en locatie van activaklassen."

De vele services die de vergoeding (kunnen) rechtvaardigen

Vraag een adviseur: ik heb een 'goed begrip' van investeringsstrategieën. Waarom zou ik 1% betalen aan een financieel adviseur?

Als u echter op zoek bent naar meer holistische financiële planningsdiensten, belastingen, schenkingen en andere aspecten van uw financiële plan wilt beheren of moeite heeft uw emoties onder controle te houden in tijden van marktvolatiliteit, kan uw analyse veranderen. Klanten kunnen die vergoeding van 1% de moeite waard vinden, afhankelijk van hun specifieke situatie en de diensten van de adviseur. Dit is wat een adviseur kan bieden.

Rust tijdens perioden van volatiliteit

Zelfs zelfverzekerde beleggers raken in paniek of wijken af ​​van hun financiële plan.

Beleggers die tijdens een bearmarkt hun beleggingen aflossen, of te conservatief beleggen voor hun tijdshorizon, lopen mogelijk waardevol rendement mis.

"Een financieel adviseur helpt de investeerders zich aan de strategie te houden en de beslissingen te nemen zonder emotionele componenten", zegt Anna Sergunina, gecertificeerd financieel planner, president en CEO bij MainStreet Financial Planning.

Structuur en coördinatie

Een financieel adviseur kan optreden als quarterback van uw financiële team. Ze kunnen strategieën voor belastingplanning coördineren met accountants, toezicht houden op strategieën voor vermogensplanning met advocaten en helpen bij het updaten van risicobeheerproducten in samenwerking met verschillende verzekeringsprofessionals en pensioenspecialisten.

"We helpen klanten beslissen over de strategie voor sociale zekerheid (en) hoe ze Medicare moeten structureren", zegt Crystal J. Cox, senior vice-president bij Wealthspire Advisors. "Er is letterlijk zoveel dat we doen buiten investeringen om."

Fiscaalbewuste investeringsbeslissingen

Verstandig beleggen gaat verder dan beslissen welk beleggingsfonds aan uw financiële behoeften voldoet.

Een financieel adviseur kan helpen bij het vinden van fiscaal efficiëntere manieren om te beleggen, schenken en beleggingsverliezen te beheren.

"Een van mijn klanten was zeer verrast toen hij hoorde wat de gevolgen voor de inkomstenbelasting zijn van beleggen in een pensioenfonds met streefdatum op een belastbare rekening", zegt Tammy R. Wener, gecertificeerd financieel planner bij RW Financial Planning LLC. "Gezien het tijdstip waarop ze het fonds kochten, de uitkeringen van de vermogenswinst en de inkomstenbelastingschijf van de klant, was het een dure les."

Ervaring 

Een financieel adviseur met een kalme "been there, done that"-houding kan de moeite waard zijn als de markten ruw worden.

"Er is ook geen vervanging voor ervaring", zegt Kenneth B. Waltzer, gecertificeerd financieel planner, mede-oprichter en algemeen directeur bij KCS Wealth Advisory. "Studies hebben aangetoond dat jongere beleggingsprofessionals het tijdens de wereldwijde financiële crisis slechter deden dan oudere, vooral omdat ze nog geen ernstige bearmarkt hadden doorgemaakt."

Een tweede mening

"Een objectieve second opinion van uw portefeuille op het gebied van diversificatie, risico- en belastingbeheer is belangrijk", zegt Lisa A.K. Kirchenbauer, gecertificeerd financieel planner, oprichter en president van Omega Wealth Management. "We hebben allemaal blinde vlekken en degenen onder ons die naar het volledige financiële plaatje van een klant kijken, kunnen zelfs de beste investeerders waardevolle inzichten en objectiviteit bieden."

Een second opinion kan ook helpen om banden over geldconflicten tussen echtgenoten te verbreken. Of het kan ervoor zorgen dat de voorkeuren van een partner die minder zeker is van geld, gelijke voet krijgen in een relatie.

Waar het op neerkomt

Adviseurs wijzen snel op de diensten die zij kunnen leveren naast vermogensbeheer. Maar verschillende merken ook op dat 1% een hoge vergoeding is om te betalen voor diensten die niet verder gaan dan investeringstips. Als u echter op zoek bent naar advies, coördinatie en een manier om overhaaste investeringsbeslissingen tegen te gaan, kan een financieel adviseur de kosten waard zijn.

Tips voor beleggen en pensioenplanning

Als u specifieke vragen heeft over uw investerings- en pensioensituatie, kan een financieel adviseur u helpen. Het vinden van een financieel adviseur hoeft niet moeilijk te zijn. De gratis tool van SmartAsset koppelt u aan maximaal drie doorgelichte financiële adviseurs die uw gebied bedienen, en u kunt uw adviseurs gratis interviewen om te beslissen welke het beste bij u past. Als u op zoek bent naar een adviseur die u kan helpen uw financiële doelen te bereiken, kunt u nu aan de slag.

Houd de sociale zekerheid in de gaten terwijl u een inkomen na pensionering plant. Gebruik de SmartAsset-calculator voor sociale zekerheid om een ​​idee te krijgen van hoe uw uitkeringen eruit zouden kunnen zien als u met pensioen gaat.

Susannah Snider, CFP® is SmartAsset's columnist voor financiële planning en beantwoordt vragen van lezers over persoonlijke financiële onderwerpen. Heb je een vraag die je graag beantwoord wilt zien? Stuur een e-mail naar AskAnAdvisor@smartasset.com en uw vraag wordt mogelijk in een toekomstige kolom beantwoord.

Houd er rekening mee dat Susannah geen deelnemer is aan het SmartAdvisor Match-platform en een medewerker is van SmartAsset.

Fotocredit: ©Jen Barker Worley, ©iStock.com/fizkes, ©iStock.com/Courtney Hale

Het bericht Vraag een adviseur: ik heb een 'goed begrip' van investeringsstrategieën. Dus waarom zou ik 1% betalen aan een financieel adviseur? verscheen voor het eerst op SmartAsset Blog.