De complete gids voor oldtimerbeurzen in Nederland: data, locaties en meer!

06 Nov 2023

De complete gids voor oldtimerbeurzen in Nederland: data, locaties en meer!

Als je een liefhebber bent van klassieke auto's, dan zijn oldtimerbeurzen en evenementen een onmisbaar onderdeel van je agenda. Oldtimers hebben een bepaalde charme die moderne auto's niet kunnen evenaren, en het is altijd fascinerend om deze klassieke auto's in hun volle glorie te zien. In Nederland worden door het jaar heen tal van evenementen voor oldtimers gehouden, van beurzen tot aan rally’s en tentoonstellingen.

Oldtimerbeurzen trekken liefhebbers van heinde en verre, en elk evenement heeft zijn eigen unieke sfeer en assortiment van auto's. Vaak zijn er ook deskundigen aanwezig die je meer kunnen vertellen over de geschiedenis en technische specificaties van de auto's. Houd er wel rekening mee dat dit vaak niet gratis is, de toegangsprijzen variëren afhankelijk van het evenement.

Voor echte oldtimer fanaten is een bezoek aan een automuseum in Nederland de moeite waard. Veel van deze musea hebben een uitgebreide collectie oldtimers, en je kunt er in je eigen tempo rondlopen, om je te vergapen aan de prachtige auto’s. Neem bijvoorbeeld het Louwman Museum in Den Haag. In dit museum vind je niet alleen een indrukwekkende collectie oldtimers, maar ook vele andere interessante automobilia.

Bij deze musea vind je enkele echte museum highlights. Zo bezit het Louwman Museum de oudste privécollectie automobielen ter wereld, inclusief de eerste auto ooit gebouwd. Ook kun je er de auto van Elvis Presley bewonderen en zelfs de originele Aston Martin DB5 uit de James Bond film ‘Goldfinger’.

Naast beurzen en musea, zijn er door het jaar heen tal van Nederlandse classic car events. Deze evenementen zijn vooral leuk voor wie houdt van klassieke auto's in actie. De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is bijvoorbeeld heel populair. Dit evenement neemt je mee terug in de tijd, met een breed scala aan oldtimers en een prachtige locatie aan het water.

Kortom, voor de liefhebber van klassieke auto's heeft Nederland genoeg te bieden. Of je nu graag oldtimers bekijkt in een museum, deelneemt aan een rally of rondneust op een beurs, er is altijd wel iets te doen. En wie weet, misschien doe je wel enkele onvergetelijke vondsten!