Top 10 Oldtimer Evenementen in Nederland die je niet mag missen!

06 Nov 2023

Top 10 Oldtimer Evenementen in Nederland die je niet mag missen!

Als je een autoliefhebber bent, dan zul je waarschijnlijk al weten dat Nederland de thuisbasis is van enkele van de meest interessante en unieke oldtimerevenementen in Europa. Het maakt niet uit of je een fan bent van oldtimers, classic cars, of gewoon graag rondkijkt in een automuseum Nederland, er zijn altijd gelegenheden die je niet mag missen. In dit artikel belichten we de top 10 oldtimerevenementen in Nederland.

1. Classic Car Rally

Inmeerdere steden worden oldtimer rally’s georganiseerd. De classic car rally's variëren van regionale tot landelijke evenementen, en zijn een absolute must voor elke liefhebber van classic car events.

2. Nationale Oldtimerdag Lelystad

De Nationale Oldtimerdag in Lelystad is een van de grootste oldtimer evenementen van Nederland, met meer dan 400 voertuigen uit verschillende tijdperken.

3. Concours d'Elegance Paleis Het Loo

Bij dit prestigieuze evenement bij Paleis Het Loo staan uniekheid, originaliteit en authentieke conditie van de auto's centraal.

4. Oldtimerbeurs Autotron Rosmalen

Een van de populairste plaatsen voor een oldtimerbeurs is Autotron Rosmalen. Ieder jaar trekken duizenden bezoekers naar deze overdekte beurshallen met tal van oldtimers.

5. British Cars & Lifestyle

Als je van Engelse oldtimers houdt, dan is de British Cars & Lifestyle beurs een must-visit.

6. Oldtimerdag Vianen

Elk jaar in juni is Vianen gastheer van de Oldtimerdag - een gratis te bezoeken evenement met meer dan 300 klassieke voertuigen.

7. Classic Park Museum

Dit museum is de droom van elke automonteur en fan van oldtimers, waar honderden klassieke auto's onder één dak te vinden zijn.

8. Oldtimer tweewielerbeurs

Niet alle oldtimers hebben vier wielen. Op deze beurs kun je tal van klassieke motorfietsen, bromfietsen en fietsen bekijken.

9. Louwman Museum

Het is niet alleen een van de grootste maar ook een van de oudste privécollecties van klassieke auto’s ter wereld. Het oldtimer museum mag je echt niet overslaan.

10. Amsterdam Classic Car Show

Held in Amsterdam, dit evenement toont honderden oldtimer auto's, van vintage tot moderne klassiekers.

Dus als je een echte liefhebber van oldtimers bent, zorg er dan voor dat je deze oldtimer evenementen niet mist.