Bespaar brandstof met deze handige tips

06 Nov 2023

Bespaar brandstof met deze handige tips

Iedere automobilist weet dat rijden in deze tijden prijzig kan zijn, vooral gezien de stijgende brandstofprijzen. Maar wist je dat je zelf actie kunt ondernemen om minder brandstof te verbruiken, en dus geld te besparen? In dit artikel delen we enkele handige tips om maximaal brandstof te besparen tijdens het rijden.

Goed anticiperen

Goed anticiperen op het verkeer is cruciaal als je brandstof wilt besparen. Het regelmatig aanpassen van je snelheid kan namelijk leiden tot onnodig brandstofverbruik. Kijk dus goed vooruit en pas je snelheid tijdig aan om abrupt remmen of versnellen te voorkomen.

Gebruik de juiste versnelling

Zuinig rijden is ook sterk afhankelijk van de versnelling waarin je rijdt. Maar wanneer moet je bij een benzine auto nou precies schakelen voor optimaal brandstofverbruik? In de regel geldt: hoe hoger de versnelling, hoe lager het toerental en hoe lager het brandstofverbruik. Schakel dus zo vroeg mogelijk naar een hogere versnelling. Maar let op, bij een te laag toerental kan de motor gaan “bokken”, dit is ook niet goed voor de motor en het brandstofverbruik.

Houd je auto in goede staat

Een goed onderhouden auto verbruikt minder brandstof dan een auto die niet of nauwelijks wordt onderhouden. Regelmatige check-ups van de motor, de bandenspanning en het oliepeil kunnen je op de lange termijn veel besparingen opleveren. Vergeet ook niet om je auto regelmatig schoon te maken. Een schone auto biedt minder weerstand aan de lucht en verbruikt daardoor minder brandstof.

Combineer korte ritten

Korte ritten met koude start zijn zeer brandstofintensief. Probeer korte ritten dus te combineren tot één langere rit. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Bonus tip

Wil je meer tips om beter auto te rijden? Neem dan zeker een kijkje op onze website. Wij bieden zowel praktische rijtips als tips voor het onderhouden van je auto. Alles om jou veilig en zuinig op weg te helpen!

Door bovenstaande tips toe te passen, kun je aanzienlijk besparen op je brandstofverbruik. Zo houd je meer geld over voor dingen die je echt leuk vindt. Waar wacht je nog op? Ga vandaag nog zuiniger rijden!