Bestaat de perfecte verzekering voor je auto wel echt?

12 Mar 2024

Bestaat de perfecte verzekering voor je auto wel echt?

Als je in Nederland met je auto op de openbare weg wilt rijden, moet je een verzekering voor je auto afsluiten. Omdat je verplicht bent om deze verzekering af te sluiten, kun je over het hoofd zien dat dit ook een manier is om veel geld te besparen. Het is namelijk de kunst om je verzekering voor je auto zo op je auto af te stemmen dat je optimaal profijt van je polis hebt. In dit artikel laten we je daarom graag zien hoe je dat doet, welke dingen je moet regelen en welke onderdelen je kunt regelen. Heb je nog geen autoverzekering afgesloten, dan kun je dat na het lezen van dit artikel gelijk online gaan regelen want de perfecte verzekering voor je auto bestaat wel degelijk. 

Haal meer uit je verzekering door hem passend te maken 

Een verzekering is bedoeld om te voorkomen dat je grote kosten moet maken. Je kunt bijvoorbeeld een aanrijding veroorzaken waardoor veel schade ontstaat. In dat geval is het fijn dat je een verzekering achter de hand hebt, zodat je de tegenpartij schadeloos kunt stellen. Echter, een verzekering is meer dan alleen dat. Hij kan namelijk ook jou ten goede komen. Dat doe je door een polis te kiezen die naadloos aansluit bij wat je wagen nodig heeft. De regel die verzekeraars hierbij hanteren is hoe nieuwer je wagen, hoe uitgebreider je deze zou moeten laten verzekeren. Omgekeerd geldt ook dat hoe ouder je wagen is, hoe minder uitgebreid je hem hoeft te verzekeren. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je bolide. Hoe ouder hij is, hoe minder het de moeite waard is om schade te herstellen. 

Welke WA-verzekering voor je auto is het beste? 

Je bent verplicht om altijd een WA verzekering voor je auto af te sluiten. Deze komt in drie varianten die allemaal geschikt zijn voor een specifieke leeftijdscategorie. De eerste is de allriskverzekering. Deze is geschikt voor wagens die maximaal zes jaar oud zijn. Je kunt met deze polis alle vormen van schade herstellen, dus ook wanneer je die zelf opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Voor wagens van zes tot negen jaar oud, is de WA+ Beperkt Casco beter. Dit pakket kun je niet gebruiken om schade aan je eigen auto te herstellen als je een ongeluk veroorzaakt hebt, maar je kunt wel andere schadeposten claimen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade als gevolg van brand, inbraak of een botsing met een loslopend dier. Heb je een auto die negen jaar of ouder is? Dan kun je deze het beste voorzien van een WA-basisverzekering. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht, maar je kunt er zelf geen schade mee laten herstellen. 

Met extra dekkingen haal je meer uit je reguliere verzekering

Wil je meer uit de verzekering voor je auto halen? Dan kun je deze uitbreiden met extra dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Dit is een dienst van je verzekeraar die je kunt inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Ideaal voor mensen die een wat oudere auto hebben. Ben je van plan om met de auto op vakantie te gaan? Zorg er dan voor dat je ook pechhulp voor het buitenland neemt. Zo weet je zeker dat je altijd zorgeloos op pad kunt gaan. Bekijk alle extra dekkingen even op de site van je verzekeraar om te zien waar je belang bij hebt. Hier kun je ook je premie berekenen en ga je akkoord met de voorwaarden, dan kun je je verzekering vandaag nog afsluiten.